Aan de slag met live data over waterkwaliteit

! De inschrijvingen voor dit event zijn afgesloten, de plaatsen zijn volzet. Ben je graag als eerste op de hoogte van de activiteiten van Internet of Water? Schrijf in op de nieuwsbrief onderaan deze pagina.

We nodigen je warm uit voor het stakeholderevent van Internet of Water Flanders: Aan de slag met live data over waterkwaliteit!

Je bent welkom vanaf 12 uur voor een smakelijke netwerklunch. Om 13 uur gaan we van start met twee korte openingsspeeches, gevolgd door een blik op de evolutie doorheen het project. Het plenaire gedeelte sluiten we af met een sessie over sensorontwikkeling en -installatie.

Om 14 uur en om 15.40 uur start telkens een parallelle sessie. Je kunt voor elke sessie kiezen uit 2 onderwerpen. Binnen de sessie over het dataplatform kies je nog eens tussen 2 subsessies.

Niet meteen duidelijk welke sessie iets voor jou is? Raadpleeg hier het uitgebreider programma met uitleg over elke (sub)sessie.

 

Onderzoeks- en innovatieproject Internet of Water Flanders staat drie jaar ver. Het sensornetwerk wordt steeds verder uitgerold op gerichte locaties, en met de beschikbare datastromen worden onderbouwde beslissingen gemaakt door waterbeheerders en beleidsmakers.

Op dit event werpen we een blik op de facetten van een Internet of Water in Vlaanderen. IoW Flanders ontwikkelt, installeert en onderhoudt een fijnmazig sensornetwerk dat live en continu data doorstuurt voor praktische toepassingen. Kortom, het behelst elke stap van chip tot beslissing.

We verkennen nu verder de mogelijkheden om de data zo zinvol mogelijk te gebruiken, ontsluiten en delen. Hoe gaan we aan de slag met live data over waterkwaliteit?

Kom op 8 december ontdekken hoe:

  • Verschillende types sensoren nu al ingezet worden om waterkwaliteit live op te volgen
  • Data over verzilting en overstorten concreet leiden tot doeltreffender waterbeheer

En denk in workshops mee hoe:

  • Je een dataplatform zou willen inrichten en gebruiken
  • Data delen in de praktijk moet gebeuren

Datum

8 december 2022

Tijd

12:00 - 18:00

Locatie

Congrescentrum Lamot
Van Beethovenstraat 8/10, 2800 Mechelen