Klankbordgroep IoT-platform 14 september

In het Internet of Water Flanders project wordt ook hard gewerkt aan een Internet of Things-dataplatorm om sensordata uit verschillende bronnen te ontsluiten. Tijdens een klankbordgroep op 14 september stellen we de actuele stand van zaken aan jou voor en gaan we een stap verder. Ben je geïnteresseerd? Schrijf je in en bepaal mee hoe we het IoT-platform nog beter bruikbaar kunnen maken.

Internet of Water_192_low

Samen met de klankbordgroep denken we aan de hand van een concrete use case na over de technische mogelijkheden en drempels om IoT-sensordata in de praktijk te gaan gebruiken:

  • Hoe kan je jouw externe sensordata het snelste connecteren met het platform?
  • Moeten er nog extra bewerkingen op de data gebeuren (controles, waarschuwingen …)?
  • En wat verwacht je van het eindresultaat? Een kant-en-klaar eenvoudig dashboard of data-ontsluiting die je net heel wat bewerkingsmogelijkheden geeft?

Om deel te nemen aan de klankbordgroep ben je bij voorkeur vertrouwd met de technische principes van datastromen van sensoren. Ofwel heb je ervaring met hoe jouw organisatie sensordata nu al in de praktijk inzet (bv. voor opvolging incidenten, lokale monitoring …) en op welke drempels jullie daarbij stuiten.

Praktisch

Wanneer?          Donderdag 14 september 2023, 10.00 tot 12.00
Waar?                 Auditorium Vlaamse Milieumaatschappij Dr. De Moorstraat 24-26, 9300 Aalst

De kantoren van de VMM liggen op wandelafstand van het station van Aalst.           

Aansluitend wordt een vegetarische broodjeslunch aangeboden.

Schrijf je in voor de klankbordgroep IoT-platform op 14 september.

Inschrijvingen worden beperkt tot 20 deelnemers.